Hva er en sunn tarm og hvorfor er tarmmikrobiomet viktig?


Å ha en "magefølelse" er ikke bare en talemåte. Det er ikke uten grunn at tarmen kalles vår andre hjerne. Hjernen og tarmen er tett forbundet med hverandre gjennom et omfattende nettverk av nevroner og en "nervevei" av kjemikalier og hormoner. Dette gir oss konstant tilbakemelding og kommunikasjon om hvor sultne vi er eller hvor stresset vi føler oss.

For å kvantifisere sammenhengen mellom hjerne, tarm og helse kan du for eksempel se hvordan kroppen reagerer på angst. Det er ikke uvanlig at man får fordøyelsesproblemer og må en tur på toalettet.

Å ha en sunn tarm er å ha daglig avføring uten hindringer eller smerter. Ingen oppblåsthet, luft i magen, forstoppelse eller diaré. En "lykkelig" tarm betyr også at man har en god balanse mellom bakteriene, eller mikrobene, i mage-tarmkanalen. Tarmmikrobiomet bidrar til å absorbere næringsstoffer (og dermed energi) og bekjempe skadelige virus.

De vanligste årsakene til tarmproblemer
Konstant luft i magen etter måltider, mye raping, halsbrann og tretthet etter måltider er alle tegn på fordøyelsesproblemer. Men hva er årsaken til disse problemene? Mageproblemer kan skyldes bakterievekst (ufordøyd mat når tykktarmen), ufullstendig fordøyelse (gjæret og forråtnet), lite galle og enzymer, næringsmangel og dårlig tygging.

Betydningen av tarmens helse for det generelle velværet
Mage- og tarmfunksjonen er ikke bare et system som fungerer isolert. Det påvirker helsen til hele kroppen. Flere titalls forhold spiller inn når det gjelder tarmens helsetilstand - mange av dem er kanskje overraskende, inkludert humøret vårt. Mikrobiell funksjon er drivkraften bak god helse, og ernæring spiller en nøkkelrolle.

Slik forbedrer du tarmens immunitet og mikrobiom
Det er flere ting man bør gjøre når det gjelder å utnytte tarmens betydning for god helse. Kutt ned på bearbeidede matvarer, og hold deg til utsiden av supermarkedet, der all den ekte maten finnes. Sørg for å få i deg nok væske, mosjonere regelmessig, drive med avstressende aktiviteter og ha gode søvnvaner. Spis probiotika, fermentert mat og prebiotisk fiber. Og selvfølgelig bør du unngå røyking og eksponering for giftige produkter som ødelegger magen.

Spis som om du bor ved Middelhavet
Matvarer som oppfattes eller merkes som "sunne", er ikke alltid i overensstemmelse med tarmen. Meieriprodukter, soyabaserte produkter og kjøttalternativer er gode eksempler på dette. Ved kroniske plager kan det lønne seg å føre matdagbok og følge med på hvordan fordøyelsessystemet oppfører seg.

Følg et rent og sunt kosthold med høyt fiberinnhold1), som middelhavskostholdet, og støtt det opp med tarmbalanserende kosttilskudd som ZinoBiotic+. Det er en skreddersydd blanding av åtte naturlige kostfibre2). fordøyelsesresistent stivelse3) fra fullkorn, inulin fra sikorirot, betaglukan4) fra havre og fruktooligosakkarider (FOS) også fra sikorirot og psylliumskall.

ZinoBiotic+ fremmer sunne tarmfunksjoner, reduserer følelsen av oppblåsthet og bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer.


* Disse uttalelsene er ikke vurdert av Food and Drug Administration. Dette produktet er ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forebygge noen sykdom.
Zinzino Customer Service

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.