Hva er betaglukaner og hvordan forbedrer de tarmhelsen?


Dette er en finere betegnelse på en type løselig fiber. Det består av sukkermolekyler (polysakkarider) som finnes naturlig i celleveggene til bakterier, sopp, gjær, alger, lav og planter. Havre inneholder mye betaglukanholdig fiber, og du finner også mye betaglukan i hvete, fullkorn, tang, alger og shiitakesopp. Betaglukaner berømmes for sine mange helsefordeler, fra tarmstøtte til immunitet. Det er grunnen til at betaglukaner tas inn i kosttilskudd. Kroppen produserer heller ikke selv betaglukaner.

De helsemessige fordelene med betaglukaner
Løselige fibre, som betaglukaner, brytes lett ned når de passerer gjennom mage-tarmkanalen og oppløses til en geléaktig substans i tarmen. Dette gjør at maten passerer langsommere og fordøyelsen går saktere, noe som resulterer i bedre opptak og bidrar til et jevnt og balansert blodsukkernivå. Denne prosessen er forskjellig fra uløselig fiber, som forblir hel på veien.

Betaglukantilskudd og mer fiber i kostholdet
Sopp er en fantastisk kilde til betaglukan. Se etter disse variantene: Shiitake, Maitake, Reishi, kalkunhale, østers, Splitgill og Enoki. Men du trenger ikke å fylle hver eneste tallerken med disse næringsrike soppene for å nyte godt av betaglukanets utrolige helsefordeler.

Når det gjelder fiber, får vi som samfunn i oss for lite av det. Vi bør sikte mot et totalt inntak på 30 gram per dag, og faktisk viser undersøkelser at vi bare får i oss halvparten av dette daglige inntaket. Av hensyn til fordøyelseshelsen og det generelle velværet er det viktig at vi vet hvor mye fiber vi får i oss, og at vi innfører betaglukaner i kostholdet vårt.

ZinoBiotic+, en helt naturlig blanding med høyt fiberinnhold 1), er et eksempel på dette. Den inneholder betaglukaner fra havre, inulin og FOS fra sikorirot, psylliumskall, guargummifibre fra indiske guarbønner og resistent stivelse fra mais, grønne bananer og poteter. Utviklet for å støtte tarmhelsen, balansere kolesterolet 2) og mikrobiomet, hjelpe tarmfunksjonene 3) og redusere blodsukkerstigningen etter måltidet 4).

Åtte fibre (i motsetning til de fleste produkter på markedet) beveger seg gjennom kroppen og fermenterer i tykktarmen, "mater" de gode bakteriene og gjør det mulig for dem å vokse ut de mindre ønskelige. Denne fiberblandingen bidrar også til å mette og redusere følelsen av oppblåsthet.

Selv om ZinoBiotic+ er et kosttilskudd med fiberblanding, har det positive effekter på hele kroppen, fra topp til tå.

* Disse uttalelsene er ikke vurdert av Food and Drug Administration. Dette produktet er ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forebygge noen sykdom.
Zinzino Customer Service

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.