Er det noen helsepåstander godkjent av EFSA angående BalanceOil+?

 1. DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon. Påstanden kan kun brukes for matvarer som inneholder minst 40 mg DHA per 100 g og per 100 kcal. For å kunne bruke påstanden skal det gis informasjon til forbrukeren om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 250 mg DHA. Dokosaheksaensyre (DHA) mors inntak bidrar til normal hjerneutvikling hos fosteret og spedbarn som ammes. Det skal gis informasjon til gravide og ammende kvinner om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 200 mg DHA i tillegg til anbefalt daglig inntak av Omega-3 fettsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA. Påstanden kan kun brukes for matvarer som gir et daglig inntak på minst 200 mg DHA. 
 2. EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Påstanden kan bare brukes for matvarer som er minst en kilde til EPA og DHA som referert til i påstanden KILDE TIL Omega-3-FETTSYRER som er oppført i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006. For å kunne bruke påstanden skal det gis informasjon til forbrukeren om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 250 mg EPA og DHA. 
 3. Vitamin D bidrar til normal funksjon av immunsystemet. Påstanden kan bare brukes for matvarer som minst er en kilde til vitamin D som referert til i påstanden KILDE TIL vitamin D som er oppført i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006. 
 4. En påstand om at en matvare er høy i Omega-3-fettsyrer, og enhver påstand som sannsynligvis vil ha samme betydning for forbrukeren, kan bare fremsettes der produktet inneholder minst 0,6 g alfa-linolensyre per 100 g og per 100 g. kcal, eller minst 80 mg av summen av eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre per 100 g og per 100 kcal. Analysert og kildesertifisert. 
 5. Den ekstra jomfruoljen som brukes i BalanceOil+ kommer fra Picual-oliven som er kaldpresset og spesielt utvalgt for sitt høye polyfenolinnhold (over 750 mg/kg). Analysert og kildesertifisert. 
 6. Olivenoljepolyfenoler bidrar til å beskytte blodlipider mot oksidativt stress. Påstanden kan bare brukes for olivenolje som inneholder minst 5 mg hydroksytyrosol og dets derivater (f.eks. oleuropeinkompleks og tyrosol) per 20 g olivenolje. For å kunne bruke påstanden skal det gis informasjon til forbrukeren om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 20 g olivenolje. 
 7. DHA bidrar til å opprettholde normalt syn. Påstanden kan kun brukes for matvarer som inneholder minst 40 mg DHA per 100 g og per 100 kcal. For å kunne bruke påstanden skal det gis informasjon til forbrukeren om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 250 mg DHA. Inntak av dokosaheksaensyre (DHA) bidrar til normal synsutvikling hos spedbarn opp til 12 måneders alder. Det skal gis informasjon til forbrukeren om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 100 mg DHA. Når påstanden brukes på tilskuddsblanding, skal maten inneholde minst 0,3 % av de totale fettsyrene som DHA. 
 8. DHA og EPA bidrar til å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet. Påstanden kan kun brukes for mat som gir et daglig inntak på 2 g EPA og DHA. For å kunne bruke påstanden skal det gis informasjon til forbrukeren om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 2 g EPA og DHA. Når påstanden brukes på kosttilskudd og/eller berikede matvarer, skal det også gis informasjon til forbrukerne om ikke å overskride et ekstra daglig inntak på 5 g EPA og DHA til sammen. DHA bidrar til å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet. Påstanden kan kun brukes for matvarer som gir et daglig inntak på 2 g DHA og som inneholder DHA i kombinasjon med eikosapentaensyre (EPA). For å kunne bruke påstanden skal det gis informasjon til forbrukeren om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 2 g DHA. Når påstanden brukes på kosttilskudd og/eller berikede matvarer, skal det også gis informasjon til forbrukerne om ikke å overskride et ekstra daglig inntak på 5 g EPA og DHA til sammen. 
 9. DHA og EPA bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Påstanden kan kun brukes for mat som gir et daglig inntak på 3 g EPA og DHA. For å kunne bruke påstanden skal det gis informasjon til forbrukeren om at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak på 3 g EPA og DHA. Når påstanden brukes på kosttilskudd og/eller berikede matvarer, skal det også gis informasjon til forbrukerne om ikke å overskride et ekstra daglig inntak på 5 g EPA og DHA til sammen. 
 10. Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet. Påstanden kan bare brukes for matvarer som minst er en kilde til vitamin D som referert til i påstanden KILDE TIL vitamin D som er oppført i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006. 
 11. Vitamin D bidrar til vedlikehold av normale bein. Påstanden kan bare brukes for matvarer som minst er en kilde til vitamin D som referert til i påstanden KILDE TIL vitamin D som er oppført i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006. 
 12. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. Påstanden kan bare brukes for matvarer som minst er en kilde til vitamin D som referert til i påstanden KILDE TIL vitamin D som er oppført i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006. 
 13. Vitamin D bidrar til vedlikehold av normale tenner. Påstanden kan bare brukes for matvarer som minst er en kilde til vitamin D som referert til i påstanden KILDE TIL vitamin D som er oppført i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006. 
 14. Vitamin D spiller en rolle i celledelingsprosessen. Påstanden kan bare brukes for matvarer som minst er en kilde til vitamin D som referert til i påstanden KILDE TIL vitamin D som er oppført i vedlegget til forordning (EF) nr. 1924/2006. 
 15. Oljesyre (Omega-9) er et umettet fett. Å erstatte mettet fett i kosten med umettet fett bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet.Zinzino Customer Service

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.